Сондажите за вода са най-евтиния начин да се сдобиете с голямо количество вода. Няма значение каква е почвата, дали се прави сондаж в скала, в планината или се сондира в чернозем и пясъци. Почти навсякъде в България има вода.

   Точното количество може да се определи с проучвателен сондаж, който е малък диаметър, но достига до голяма дълбочина -така могат да се открият водоносните пластове.

   Къде се намира водата в един сондаж?

Сигурно сте чували за подземни реки ,може би сте се срещали хора ,които с една пръчка  предсказват точно къде е водата на кой метър... за сондажи в равнината при пробиване на почвата обикновено се стига до слой от пясък именно той е водоносния слой и точно през него текат тези подземни реки, за които се говори .Той може да е с дебелина метър-два, целта на водоснабдителния сондаж е да премине този слой и от него да се захрани. Водоносните слоеве може да са няколко например на 10 ти и на 20 метър от колкото по-дълбоко се черпи водата толкова тя е по-чиста и с по постоянен дебит

   Защо да изберете нашата сондажна технология?

Повечето сондажи се правят с самоделни сонди и достигайки до водоносния слой пясък спират ,защото технологията им не им позволява да преминат през него. За качествен сондаж препоръчваме да се стигне водоносния слой и поне още метър два след него за мъртво ниво или утайник където да падат частици пясък пренесени с водата.